Search
Close this search box.

Hoe werkt Loper?

Loper laat jou als werkgever graag zien dat re-integratie anders kan. Geen standaardtrajecten, maar maatwerk voor jouw medewerker. Persoonlijk, betrokken en doelgericht.

Elke situatie een eigen aanpak

Ieder mens is anders. Elke situatie is anders. Bij Loper vinden we daarom dat ook elk re-integratietraject om een eigen aanpak vraagt. We spelen in op de individuele situatie van je medewerker en we geven advies op het moment dat hij of zij dat nodig heeft. Als sparringpartner ondersteunen we ook jou als werkgever. We zijn namelijk volledig op de hoogte van alle wettelijke verplichtingen waar jij aan moet voldoen.

Dankzij ons online portaal, Mijn Loper, monitoren we het volledige traject van een medewerker. Zo kunnen we precies op het goede moment hulp bieden als hij of zij vastloopt en sturen we snel en efficiënt bij als dat nodig is.

Via het portaal ontvangt een medewerker bijvoorbeeld opdrachten over sollicitatievaardigheden, maar ook informatie over welke rechten en plichten van toepassing zijn en hoe je je netwerk goed kunt inzetten.

Gesprekken vinden face to face, online en telefonisch plaats. De werkcoach van Loper en de medewerker beoordelen continu in het traject welke contactvorm op dat moment het meeste toegevoegde waarde biedt voor de medewerker.

Jij bent een belangrijke schakel

Als werkgever ben je een belangrijke schakel tijdens het proces. Daarom sturen we regelmatig voortgangs­rapportages en schakelen we indien nodig eerder met je om de kwaliteit van het traject te waarborgen.

Een eigen pad terug naar het werkveld

Kies je voor Loper, dan kies je voor maatwerk en een persoonlijke aanpak. Samen met jou als werkgever en je medewerker geven we in detail vorm aan het traject. Dat doen we in vijf fasen:

Kennis­making en intake
Carrière­mogelijkheden bepalen
Verkleinen van de afstand tot de arbeids­markt
Kansen op de arbeids­markt benutten
Eindfase en nazorg
Meer weten over de verschillende fasen in onze trajecten?

De uitgangspunten van Loper

Regie in eigen hand

Bij Loper kijken we naar de signalen en behoeften die je medewerker tijdens het traject afgeeft. Zelf houdt hij of zij de regie. We spelen direct in op wat hij of zij nodig heeft aan informatie, ondersteuning of training.

Veel contactmomenten

Tijdens de begeleiding zijn er veel contactmomenten. Deze vinden face to face, online en telefonisch plaats. Alle informatie is elk moment direct beschikbaar, we houden samen het doel in zicht, monitoren activiteiten en sturen bij waar nodig.

Samen werken aan succes

Periodiek evalueren we samen met jou als werkgever en je medewerker de stappen die genomen zijn. Door samen te werken houden we grip op het proces, creëren we betrokkenheid en bereiken we meer dan wanneer ieder voor zich aan de slag gaat. We stellen doelen tijdig bij en komen sneller tot een succesvol resultaat.

Aanpak op maat

Loper kijkt waar de specifieke behoefte ligt van je medewerker op basis van belastbaarheid, talenten, kennis en vaardigheden. Met onze intensieve aanpak vergroten we de kans op het vinden van een passende functie. We gaan uit van de vraag – en alles wat daaraan ten grondslag ligt – van je medewerker. Zo zetten we samen de juiste interventies in.

Persoonlijke betrokkenheid

Als werkgever krijg je een vaste contactpersoon. Dit geldt natuurlijk ook voor je medewerker. Dankzij korte lijnen kunnen we flexibel schakelen en krijgen jij en je medewerker snel antwoord op vragen.

Op maat, efficiënt, duidelijk en persoonlijk. Samen sparren over de re-integratiemogelijkheden bij Loper? We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op!